Krem čorba Dibari

Izvor: N1 televizija, 19.Nov.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krem čorba "Dibari"

Kad u Francuskoj kažete krem supa, to znači da ona stvarno treba da bude gusta – a ne samo blago zgusnuta.

Sastojci:

- 500 g karfiola

- 70 g brašna

- 60 g putera

- 100 ml pavlake

- 1,5 l povrtnog bujona

- 200 ml mleka

- 2 žumanca

- malo muskatnog oraščića

- so i beli biber

Za ukras: kuvani karfiol i krutoni

Kuvati karfiol 10 minuta u vreloj vodi. Puter >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << propržiti s brašnom, zalijte bujonom, pa dodati karfiol (deo ostaviti za ukras) i začine.

Kuvati pet minuta.

Usitniti štampnim blederom i dodati mleko pa ostaviti da provri. Onda skinuti s ringle i dodati umućena žumanca sa pavlakom.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ručak s gamborima, povrćem i pirinčem

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 12:53

U emisiji Mr.Kitchen na TOP kanalu gostovao je glumac Pozorišta na Terazijama Milan Antonić... Sastojci:..- zelena tikvica srednje velicine..- pakovanje pečuraka..- 4 paradajza srednje veličine..- jedan đumbir..- pakovanje očišćenih kozica..- biber..- cimet..- kumin..- mleveni kim..- susam..-...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.