Krediti za ovčarstvo i kozarstvo u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2010, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krediti za ovčarstvo i kozarstvo u Vojvodini

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za razvoj poljoprivrede raspisao je konkurs za dodelu kredita za nabavku osnovnih stada u ovčarstvu i kozarstvu u ukupnom iznosu od 20 miliona dinara.

Krediti će se dodeljivati registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na području APV sa najvišim iznosom od 12 hiljada evra i najnižim od hiljadu evra, na rok od 18 meseci, sa grejs periodom od 12 meseci i godišnjom kamatnom stopom od 1,9 odsto, rekao je novinarima direktor tog fonda Jožef Sabo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Konkurs će biti otvoren 9. maja i važiće do iskorišćenja novca planiranog za tu namenu", najavio je Sabo.

Za mehanizaciju u voćarstvu 25 miliona dinara kredita

Pokrajinski fond Vojvodine za razvoj poljoprivrede otvorio je konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvu u ukupnoj vrednosti od 25 miliona dinara.

Fond će kreditirati nabavke pogonskih i priključnih mašina jačine do 40 kilovata, sa najmanje 1.000, a najviše 15.000 evra, precizirao je na konferenciji za novinare direktor fonda Jožef Sabo.

Rok otplate je 36 meseci, sa jednogodišnjim grejs periodom, u šestomesečnim anuitetima i sa godišnjom kamatnom stopom od dva odsto.

Konkurs je otvoren do 30. maja, a biće predstavljen i na predstojećem Poljoprivrednom sajmu, koji se od 15. do 22. maja održava u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krediti za nabavku mehanizacije, ovaca i koza

Izvor: Capital.ba, 08.Maj.2010, 12:23

NOVI SAD, Vojvođanski Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspisuje sutra konkurs za nove kredite ukupne vrijednosti 45 miliona dinara ili oko 450.000 evra, saopšteno je iz Fonda. Vojvođanski poljoprivrednici moći će da dižu kredite za nabavku nove mehanizacije u voćarstvu i vinogradarstvu,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.