Krečman: Srbija zaslužuje poštovanje, ali neophodne dalje reforme

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krečman: Srbija zaslužuje poštovanje, ali neophodne dalje reforme

Premijer Baden-Virtemberga Vinfrid Krečman rekao je danas u Beogradu da su, iako Srbija "zaslužuje poštovanje" za ono što je do sada postigla, još uvek neophodne reforme pre svega u oblasti vladavine prava i pravne sigurnosti, da bi nemačke kompanije, a posebno mala i srednja preduzeća, mogle da posluju u Srbiji.

"Važno je da mala i srednja preduzeća imaju dobre poslove zato što su upravo ona kičma naše privrede, ona ostvaruju 75 odsto naše ekonomske snage", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Krečman na konferenciji s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je naveo da je saradnja Srbije i Baden-Virtemberga dobra, i kao primer naveo mešovitu komisiju Baden-Virtemberga i Srbije u okviru Evropske strategije za dunavski region.

Prema njegovim rečima, ta Strategija je signal za saradnju država duž Dunava i ima "simboličnu snagu".

Krečman je rekao da je u Srbiji da bi pomogao u procesu pridruživanja EU.

"Srbiji je mesto u EU, u to sam ubeđen", naveo je premijer Baden-Virtemberga.

Krečman u Srbiji predvodi delegaciju od preko 100 članova, a u njoj su ljud iz politike, privrede, nauke, civilnog društva i drugih sektora.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krečman: Srbija postigla dosta, ali neophodne su joj reforme

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2018

Premijer Baden-Virtemberga Vinfrid Krečman rekao je u Beogradu da su, iako Srbija "zaslužuje poštovanje" za ono što je do sada postigla, još uvek neophodne reforme pre svega u oblasti vladavine prava i pravne sigurnosti, da bi nemačke kompanije, a posebno mala i srednja preduzeća, mogle da posluju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.