Kreće uklanjanje žice: Trebaće 150 dana

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 23:03

Kreće uklanjanje žice: Trebaće 150 dana

Slovenska Vlada je na sednici donela odluku o pokretanju postupka za uklanjanje žice na granici sa Hrvatskom, izjavila je ministarka unutrašnjih poslova.

"Ograda na slovenačko-hrvatskoj granici postavljena je kao privremeni instrument", rekla je ona i dodala da se uklanjanje ograde očekuje u drugoj polovini sledeće nedelje, prenosi N1.

Dokument je poverljiv, pa nije mogla da govori o detaljima. Ali ona je rekla da će uklanjanje žice početi narednih dana, o čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će mediji i javnost biti obavešteni. Uklanjanje će izvršiti slovenačka vojska, a policija će nakon uklanjanja osigurati zaštitu državne granice.

Vojska procenjuje da se dnevno može ukloniti do 200 metara žice, a očekuje se da će uklanjanje biti završeno za 150 radnih dana.

Ministar je rekao da je najefikasnija politika u oblasti migracija da se obezbedi legalna, a samim tim i bezbedna i uređena migracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.