Kreće nova faza rata

Izvor: B92, 08.Jan.2024, 14:45

Kreće nova faza rata

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da vojska te zemlje ulazi u sledeću fazu rata na severu Gaze.

On je kazao da će preći sa "intenzivne faze rata" na "različite vrste specijalnih operacija".

"Blizu smo sledeće faze na severu, uključujući grad Gazu, gde su izraelske snage u velikoj meri uspostavile kontrolu", rekao je Galant u intervjuu za Vol strit džornal, prenosi CNN.

On je naveo da izraelske snage treba da "uzmu u obzir" ogroman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj civila koji su stradali usled ofanzive u Gazi.

Prema njegovim rečima, izraelska vojska će morati da prilagodi svoju taktiku tome.

"Biće potrebno neko vreme, ali nećemo odustati", rekao je Galant.

U izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra stradalo je više od 23.000 osoba, od kojih 70 odsto čine žene i deca, naveli su iz palestinske militantne grupe Hamas.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelska vojska potvrdila: Počela nova faza rata

Izvor: B92, 08.Jan.2024

Izraelska vojska (IDF) započela je novu i manje intenzivnu fazu svojih napada, izjavio je danas portparol IDF, kontraadmiral Danijel Hagari...On je rekao za "Njujork tajms" da se u izraelskoj kampanji već koristi manje trupa i vazdušnih udara...Hagari je istakao da će Izrael nastaviti da smanjuje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.