Izvor: Blic, 18.Feb.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krdo tuguje kraj uginulog slona: Nikada te nećemo zaboraviti, prijatelju

Snimak od kojeg zastaje knedla u grlu zabeležen je u Nacionalnom parku Čobe u Bocvani i prikazuje krdo slonova koje ne želi da napusti svog uginulog prijatelja, već sam mirno stoje pored odajući mu poštu.

Slon je uginuo nakon što su čuvari parka bili primorani da ga uspavaju jer je slomio nogu. U međuvremenu su telo napale hijene i šakali, da bi ga u međuvremenu pronašli slonovi koje nisu želeli da ga napuste. Članovi krda su stajali mirno, dok ga je jedan slon dodirivao surlom, piše Dejli mejl.

I dok ljudi uglavnom pate zbog gubitka bliskih prijatelja i članova porodice, slonovi žale i za pripadnicima svoje vrste koje nikad ranije nisu videli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.