Krče put ka slavi

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krče put ka slavi

Na regionalnom takmičenju školskih pop i rok grupa u Frankfurtu, pop grupa E. T. strit iz Zehajm-Jugenhajma osvojila je prvo mesto. Frontmeni rok grupe pobednika su braća Milan (18) i Filip (16) Janković, Beograđani koji od pre nekoliko godina žive u ovom malom gradiću u okolini Darmštata, a za pobedu su svirali pesme grupe Guns 'N' Roses i čuvene pevačice Adel.

E. T. strit je, inače, američko-nemačko-srpski bend. Pored braće Milana i Filipa, u bendu su i sestre Amelija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << (18, vokal) i Adelin (14, gitara i klavir) Širman, kao i bubnjar Šon Gabrijel (18).

- Svi smo se potajno nadali da ćemo pobediti i nadanja su se ispunila. Zajedno sviramo već nekoliko godina, a grupa je dobila ime po prvim slovima imena ulice u kojoj vežbamo - kaže Filip i dodaje:

- Prvo sam počeo da sviram klasičnu gitaru u muzičkoj školi "Vučković" u Beogradu, ali me to nije toliko privlačilo. Onda sam prešao na električnu jer sam to uvek voleo da sviram. Uzimao sam privatne časove kod Ivana Zoranovića Kize.

Srećan zbog pobede je i stariji brat Milan koji za "Vesti" kaže:

- Oduvek sam bio okružen muzikom. Kod kuće smo uvek slušali rok, strani i naš, ali me je Filip inspirasao i tako sam počeo da sviram bas gitaru u sedmoj godini. U Beogradu nema odseka za bas gitaru, ali sam privatno imao odličnog nastavnika, Branimira - Baneta Markovića, najboljeg basistu u Srbiji i šire. Kod njega sam učio četiri godine dok nismo došli u Nemačku - rekao je Milan Janković, ne skrivajući zadovoljstvo što su pobedili.

Takmičenje školskih rok i pop grupa je organizovalo Skul džem, organizacija koja na nivou cele Nemačke promoviše među učenicima ovu vrstu muzike. Za takmičenje je bilo prijavljeno 600 školskih bendova, a najboljih 80 grupa se kvalifikovalo za regionalno takmičenje koje se održava u osam centara Nemačke. Dve najbolje grupe iz svakog centra se kvalifikuju za savezno takmičenje.

Mladi muzičari Milan i Filip imaju apsolutnu podršku od roditelja, Sandre i Marijana Jankovića. Tata Marijan se u mladosti takođe bavio muzikom:

- Bila su onda druga vremena. Komšija je svirao harmoniku, pa smo i mi svi iz okoline. Završili smo svi muzičke škole, ali niko od nas nije kasnije nastavio muzičku karijeru. Mi smo to radili zato što smo na neki način morali, a oni se bave baš onim što vole. Budući da sam ja prošao tu fazu, želeo sam u startu da im pokažem šta mogu i da ih zarazim muzikom. Sada sami idu dalje - kaže Marijan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.