Krava Selena šampion sajma u Svilajncu

Izvor: Glas javnosti, 12.Sep.2012, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krava Selena šampion sajma u Svilajncu

SVILAJNAC - Krava Selena Aleksandra Jeremića iz sela Vojske, koja dnevno daje 32 litra mleka sa 3,98 odsto masti, proglašena je za apsolutnu šampionku na jubilarnom 50. međunarodnom Resavskom poljoprivrednom sajmu u Svilajncu.

Pobednici je pripala nagrada od 40.000 dinara, dar Skupštine opštine Svilajnac.

"Uvezena je iz Austrije, birana je po najstrožim kriterijumima", rekao je Jeremić na sajmu i napomenuo da se njegovo gazdinstvo bavi proizvodnjom i prodajom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << mleka i da ima još krava i junica koje su mogle da budu izložeme na sajmu i osvoje nagrade.

Junicu Malenu Dragana Milojevića iz Troponje, žiri je proglasio šampionkom u kategoriji junica, u kategoriji prvotelki i krava, junicu i kravu Dragana Ristića iz Bobova. One su nagrađene sa po 32.000 dinara.

Na sajmu je bilo izloženo 120 grla stoke simentalske pasmine, a sva izložena grla su nagrađena sa po 4.000 dinara.

Selekciju izloženih goveda izvršili su stručnjaci Osnovne ZOO službe opštine Svilajnac.

"Jako je lepo imati priliku da se vidi ovakav kvalitet i ovoliko kvalitetnih grla u ovako lepom ambijentu", rekao je načelnik za međunarodnu saradnju Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i trgovine Siniša Kotur, otvarajući sajam.

Poljoprivredni sajam u Svilajncu je 1998. uvršten u kalendar evropskih i svetskih izložbi i sajmova simentalske rase goveda odlukom Evropskog udruženja odgajivača simenstalske rase čije je sedište u švajcarskom gradu Colikofenu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.