Kratak spoj uzrok požara u ruskoj bazi

Izvor: RTS, 14.Sep.2009, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kratak spoj uzrok požara u ruskoj bazi

Uzrok požara u zgradi specijalne jedinice ruske glavne vojne obaveštajne službe u Tambovu je kratak spoj, prenose ruski mediji. U požaru poginulo pet, a povređeno sedam vojnika.

Kratak spoj uzrok je jučerašnjeg požara u zgradi specijalne jedinice glavne ruske vojne obaveštajne službe u gradu Tambovu, u kojem je poginulo pet, a povređeno sedam vojnika, javila je agencija Itar Tas, pozivajući se na izvor iz Ministarstva odbrane Rusije.

Preliminarnom istragom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << takođe je utvrđeno da je glavni uzrok pogibije vojnika bilo trovanje dimom, rekao je taj izvor ruske državne agencije, pozivajući se na saradnike tužilaštva koji vode istragu na mestu nesreće.

Tokom požara u dvospratnici stare gradnje, vojnici iz prizemlja i sa prvog sprata uspeli su da se evakuišu, ali dva oficira i tri vojnika nisu uspela da napuste drugi sprat i otrovali su se ugljen monoksidom.

Prema izvoru Itar Tas-a u Ministarstvu odbrane, požar se desio u zgradi čuvene Čučkovske brigade specijalne jedinice Glavne obaveštajne uprave, koja je ranije bila stacionirana u mestu Čučkovo kod Rjazanja.

U Upravi pres službe i informacija Ministarstva, taj podatak nije ni potvrđen, ni demantovan, navodi ruska državna agencija.

Pozivajući se na visokorangirani izvor iz bezbednosnih struktura Centralnog Federalnog Okruga, agencija RIA Novosti navela je da je prostorija "tajnog dela u zgradi štaba 16. brigade specijalnih jedinica" u Tambovu izgorela u potpunosti.

Taj izvor tvrdi da specijalna komisija Ministarstva odbrane treba da utvrdi štetu koja je naneta tajnim dokumentima, kao i da je deo dokumenata iznet iz zgrade u plamenu.

Prethodno je izvor iz ruskih specijalnih službi u regionu rekao agenciji RIA Novosti da je, prema preliminarnim nalazima, "naneta veoma ozbiljna šteta" delu zgrade u kojem je čuvana dokumentacija od naročitog značaja za državu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.