Krao pasoše turistima, prodavao ih migrantima

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krao pasoše turistima, prodavao ih migrantima

Bangkok -- Široka mreža za koju se sumnja da je izradila stotine lažnih evropskih pasoša, uglavnom za osobe s Bliskog istoka, razotkrivena je na Tajlandu.

Lažni dokumenti rađeni prema originalnim pasošima koje su ukradene turistima, slani su u čitav svet, objasnio je general pukovnik Nejtantorn Prusuntorn iz tajlandskih imigracijskih službi.

Većina klijenata te mreže sa sedištem istočno od Bangkoka bila je poreklom iz Irana, Sirije, Avganistana ili Iraka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naglasio je on, dodajući da su se dokumenti prodavali po ceni od 1.200 do 2.000 evra.

Među uhapšenima je i Iranac, koji 25 godina živi na Tajlandu, poznat pod nadimkom “Doktor“ i kod njega je pronađeno šest različotoh pasoša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.