Kraljici se suknja ne diže

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljici se suknja ne diže

Britanska kraljica Elizabeta Druga vodi računa o svemu kada bira odeću za pojavljivanja u javnosti, pa tako njene krojačice stavljaju male tegove u porube haljina ukoliko postoji opasnost da vetar izazove neprijatnu situaciju.

Nije im lak posao : Krojačice stavljaju tegove na rubove  

Da bi se izbegao efekat Merilin Monro kojoj se podiže haljina iznad ventilacionog otvora za metro, krojači britanske kraljice Elizabete Druge stavljaju male tegove na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obode njenih haljina da se ne bi dogodila takva nezgoda, navodi se u najnovijoj knjizi jedne od krojačica britanske kraljice.

"Kraljica ima dosta obaveza koje se odvijaju na otvorenom prostoru i iznenadni vetar može da izazove neprijatne situacije", napisala je lična krojačica kraljice Anđela Keli u knjizi "Dressing The Queen: The Jubilee Wardrobe".

 

"Ako mislimo da postoji rizik, onda diskretno ušijemo male tegove na obode haljine", dodaje se u knjizi.

 

U knjizi su prikazani i crteži kraljičine garderobe, kao i briga za održavanje dobrih diplomatskih odnosa. Navodi se kao primer da je kraljica bila obučena u zeleno za vreme njene istorijske posete Severnoj Irskoj u maju 2011. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.