Kraljica odobrila Džonsonov plan

Izvor: B92, 28.Avg.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica odobrila Džonsonov plan

London -- Britanska kraljica Elozabeta Druga odobrila je plan premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament, saopštio je Državni savet Velike Britanije.

U saopštenju se navodi da će parlament biti suspendovan počevši od perioda između 9. i 12. septembra, pa sve do 14. oktobra, prenosi Rojters.

"Do je današnja naredba njegovog visočanstva Savetu da bi parlament trebao da bude suspendovan, ne pre ponedeljka 9. septembra i ne kasnije od 12. septembra, pa sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 14. oktobra", navodi se u saopštenju.

Prethodno je lider britanske opozicione Laburističke stranke, Džeremi Korbin, pisao je kraljici Elizabeti i izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog plana premijera Borisa Džonsona da suspenduje parlament do 14. oktobra.

Korbin je zatražio sastanak sa kraljicom, prenosi Rojters. Lider Laburističke partije je rekao da će njegova partija učiniti sve da spreči vladu da suspenduje parlament.

Kako je naveo, prvo će se zalagati za zakonski propis kojim bi se sprečila suspenzija parlamenta, a zatim će tražiti glasanje o nepoverenju vladi.

Još jedna manja opoziciona stranka, protivnici Bregzita, Liberal-demokrate su objavili da su, takođe, pisali kraljici i izrazili brigu zbog poslednjeg potreza britanskog premijera.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Britanska kraljica suspendovala Parlament

Izvor: RTS, 28.Avg.2019

Britanska kraljica Elizabeta Druga odobrila je plan premijera Borisa Džonsona da suspenduje Parlament, saopštio je Državni savet Velike Britanije. . U saopštenju se navodi da će Parlament biti suspendovan počevši od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.