Kraljica mora u totalnom rasulu; Britanija za rat ima samo 40 tenkova i desetak fregata i razarača

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 23:37

"Kraljica mora" u totalnom rasulu; Britanija za rat ima samo 40 tenkova i desetak fregata i razarača

Otkrivena je šokantna informacija da Velike Britanije u slučaju sukoba ima spremne za borbu samo 40 tenkova i desetak fregata i razarača.

Dejli mejl izveštava o ovom alarmantnom stanju, pozivajući se na nedavno obraćanje načelnika štaba odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, admirala Entonija Radakina, u parlamentu.

U svojoj izjavi, admiral Radakin je potvrdio da nacionalna vojska trenutno ima na spisku 200 tenkova, ali da je samo 20% spremno za borbu.

Pomorske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage dele sumornu situaciju, sa samo 11-12 od 17 fregata i razarača pripremljenih za bitku, što je otrežnjujuće stanje za naciju koja se istorijski naziva "kraljicom mora".

Britanska štampa priznaje da su se vojne snage zemlje smanjile na najskromniju veličinu od Napoleonovih ratova.

Uprkos tome, London ulaže značajna sredstva u odbranu, uključujući i proizvodnju novih oklopnih vozila. Ali tek krajem 2020-ih ove investicije će ojačati nacionalni arsenal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.