Kraljica lepote skrivenog lica

Izvor: RTS, 25.Jul.2009, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica lepote skrivenog lica

Na izboru za najlepšu ženu Saudijske Arabije pobedila Aja Ali al-Mula, a da nije pokazala lice žiriju. Izabrana za Kraljicu lepog morala, Aja je na takmičenju bila odevena u abaju, koja joj je pokrivala telo i lice.

Saudijka Aja Ali al-Mula proglašena je za najlepšu ženu Saudijske Arabije, iako žiriju nije otkrila svoje lice.

Osamnaestogodišnja Aja, po propisu odevena u abaju, koja joj je pokrivala telo i lice, izabrana je za Kraljicu lepog morala, prenosi lokalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << štampa.

Na takmičenju u Safvi nisu se mogle videti devojke u kupaćim kostimima i dekoltiranim večernjim haljinama kao što je uobičajeno na nadmetanjima te vrste u ostalim krajevima sveta.

Pobednica i njene dve pratilje morale su da se podvrgnu nizu testova o posvećenosti porodici i društvu.

U štampi nije navedeno čime je Aja osvojila žiri, ali je precizirano da ona ima dobre ocene i da želi da se bavi medicinom.

Dobila je novčanu nagradu od 5.000 rijala (930 evra), bisernu i dijamantsku ogrlicu, sat optočen dijamantima i avionsku kartu za Maleziju.

U Saudijskoj Arabiji, u kojoj žene moraju da se u javnosti pojavljuju u potpunosti sakrivenog lica i tela, ne postoje takmičenja zasnovana isključivo na fizičkom izgledu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.