Kraljica se saglasila sa odlukom Harija i Megan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljica se saglasila sa odlukom Harija i Megan

Britanska kraljica Elizabeta Druga saopštila je danas da se saglasila sa željom princa Harija i njegove supruge Megan da vode nezavisniji život i da deo vremena provode u Kanadi.

Kraljica je u saopštenju navela da je današnji sastanak najviših članova kraljevske porodice na privatnom imanju Sandringem bio konstruktivan.

Dodala je da je dogovoren prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AP.

Kraljica je napomenula da još ima pitanja koja treba rešiti, ali da želi da se tima pozabavi u narednim danima.

Kraljica Elizabeta Druga (93) pozvala je svog unuka princa Harija na "krizni sastanak", kako bi razgovarali o budućim aranžmanima za njega i njegovu suprugu Megan, nakon iznenadne najave para da žele da se povuku iz kraljevskih dužnosti.

Sastanku na kraljičinom imanju Sandringam u Norfolku, na istoku Engleske, prisustvovali i Harijev otac princ Čarls, naslednik prestola i Harijev stariji brat, princ Vilijam.

Megzit: Princ Filip besan, Hari s kraljicom, Vilijam "krivac"..

Princ Filip napustio je jutros smrknutog lica zamak Sandringam, u kojem bi kasnije u toku dana princ Hari trebalo da se sastane sa kraljicom i razgovara o svojoj kraljevskoj budućnosti nakon "Megzita".

Vojvoda od Edinburga (98) imao je značajnu ulogu u savetovanju Njenog Veličanstva uoči današnjeg samita, ali ostaviće svojoj ženi, princu Čarlsu i princu Vilijamu da zaključe izlazni dogovor sa Saseksima, piše Dejli Mejl.

Filip je verovatno kraljici preneo mišljenje o odluci Megan i Harija da napuste svoje dužnosti viših članova kraljevske porodice pre nego što je danas napustio palatu i navodno je bio vrlo ljut kad je saznao prošle srede, te je vikao na svoje pomoćnike: "Sta kog đavola oni izigravaju?"

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa navodno su bili pod velikim pritiskom zbog maltretiranja princa Vilijama, a Megan je odlučna da napusti kraljevsku porodicu, dok će njen suprug "slomljenog srca" danas pokušati da sklopi sporazum o abdikaciji sa svojom 93-godišnjom bakom, piše list.

Vilijem i Hari: Nisu tačni napisi o našem odnosu

Vilijam i Hari saopštili su danas da osporavaju tačnost medijskih napisa o napetim odnosima dvojice braće.

Oni su naveli da se uprkos jasnog negiranja tih navoda u britanskim novinama pojavila lažna priča o odnosima vojvode od Kembridža i vojvode od Saseksa.

"Za braću koja toliko vode računa o pitanjima koja se tiču mentalnog zdravlja, upotreba zapaljivog jezika na ovaj način je uvredljiva i potencijalno štetna", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno šta je kraljica Elizabeta uradila PRE SASTANKA: To niko od nje nije očekivao, MNOGO JOJ JE TEŠKO

Izvor: Blic, 13.Jan.2020

Elizabeta je toku dana pre sastanka, koji će se održati danas, otišla do crkve da se pomoli, te mnogi smatraju da će se ona potruditi da utiče odluku Harija i Megan i nađu rešenje za celu porodicu jer joj je mnogo teško zbog cele situacije koja vlada u kraljevskoj porodici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.