Kraljevo: Rešen prilaz hitnoj pomoći

Izvor: RTS, 22.Jan.2019, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Rešen prilaz hitnoj pomoći

Kraljevačka služba Hitne pomoći koja, zbog saobraćajnih gužvi, decenijama radi u otežanim uslovima, na proleće dobija novi prilaz. Do kompleksa Zdravstvenog centra "Studenica", koji zapošljava 1.700 ljudi, dolazi se uskom ulicom koja je zbog velikog broja parkiranih automobila uvek zakrčena.
Kola Hitne pomoći, čak i pod rotacijama, ne mogu da se probiju, od civilnih vozila. Na svega nekoliko desetina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << metara od kraljevačkog Zdravstvenog centra neretko moraju da čekaju i pacijenti kojima je život ugrožen.

"Više potrošimo tu vremena nego od mesta odredišta do pacijentra", kaže jedan vozač kraljevačke Hitne pomoći.
"Od kada ja ovde radim, a to je više od 30 godina problem je prisutan, a naročito zadnjih godina kada se broj vozila enormno uvećao u odnosu na infrastrukturu grada", kaže Dušan Micić, načelnik Hitne službe Kraljevo.
Problem bi trebalo da bude rešen do kraja ove godine, obećavaju gradski čelnici. Plan je da se napravi novi prilaz pored zgrade Internističke bolnice. Projekat je spreman.
"Javnu nabaku smo planirali početkom proleća da raspišemo, i u toku leta da ti radovi budu završeni, ili do jeseni da budu završeni, da sve bude rešeno kako treba", navodi Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta.
Prilaz će biti dvosmeran i zabranjen civilnim vozilima.
"Nadamo se da će ovim rešenjem sada, da se neće dešavati takve situacije i da na taj način pružamo bolju zdravstvenu uslugu, produžavamo i kvalitet ljudskog života", kaže Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo.
Za izgradnju prilaza i raseljavanje građana čiji će privremeni objekti biti srušeni, u gradskom budžetu obezbeđeno je 15 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.