Kraljevo: Plesali kadril za pomoć devojčici

Izvor: Šumadija Press, 23.Maj.2015, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevo: Plesali kadril za pomoć devojčici

Hiljadu maturanata iz devet srednjih škola iz Kraljeva, svrstanih u „četvorke“ i juče, 11 put zaredom, na Trgu srpskih ratnika u centru Kraljeva, plesalo svoj matuski kadril.

Istovremeno, tačno u podne, plesali su i njihovi vršnjaci iz 44 evropska grada u sedam država. Na kraju maturskog plesa izvedenog u četiri slike, kraljevački maturanti zaigrali su najpre “Ples jorgovana” kao najavu tradicionalne manifestacije “Dani jorgovana”, zatim i srpsko kolo, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << na Trgu nastavili da se zabavljaju uz hitove zabavne i narodne muzike.

Uz evropske i kraljevačke, za obaranje Ginisovog rekorda u simultanom plesu u petak su plesali i maturanti iz još 12 srpskih gradova. Kada se saberu podaci o učesnicima iz svih gradova, znaće se i da li je rekord oboren.

Maturanti su se kupovinom improvizovanih kruna, po simboličnoj ceni od 100 dinara, priključili humanitarnoj akciji za pomoć petnaestogodišnjoj Jovani Radenković iz Lađevaca, koja se sa majkom i dedom sama brine o porodici i poljoprivrednom imanju.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.