Kraljevački izazov svetskim društvenim mrežama

Izvor: RTS, 22.Avg.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevački izazov svetskim društvenim mrežama

Na nedavno održanom prvom "Simorg start up day 2016." na Zlatiboru, predstavnici devet najvećih domaćih, ali i stranih kompanija koje posluju u Srbiji, za najbolji start ap iz oblasti informacione tehnologije namenjen svetskom tržištu, proglasili su projekat trojice mladih Kraljevčana. Nagrada za to je pristup i dvonedeljni boravak u najvećem evropskom razvojnom centru u Berlinu.
Da li će Dimitrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Petar i Predrag u 2016. godini, koja je proglašena za godinu preduzetništva, steći svetsku slavu, znaće se ubrzo. Prema prvim procenama njihov projekat nazvan "Sizer", biće zbog novina u odnosu na ostale, konkurencija najpoznatijim svetskim društvenim mrežama.

"U pitanju je mobilna aplikacija u vidu društvene mreže koja ima za cilj da promeni način na koji korisnik kreira video sadržaje", kaže Dimitrije Jelić.
Uz znanje koje stiču na tri različita fakulteta, a studiraju mašinstvo, ekonomiju i grafički dizajn, najviše im je na putu od ideje do tržišnog projekta pomoglo upravo to što se, kako u šali kažu, kao dvadesetrogodišnjaci poznaju već 23 godine.
"Kroz ceo taj period nekog našeg druženja i života, stekli smo izuzetno međusobno poverenje, tako da jedni druge dopunjujemo i to nam pomaže u razvoju cele aplikacije", kaže Petar Vilimonović.
U daljem razvoju aplikacije zasigurno će im pomoći i to što su proglašenjem za najbolji start ap projekat, dobili i nagradu da od 12. septembra imaju pristup i dvonedeljni boravak u najvećem evropskom razvojnom centru u Berlinu.
"Planiramo da odemo tamo i iskoristimo sve resurse koji će nam pomoći da usavršimo našu aplikaciju i ceo projekat, da pokupimo mnogo kontakata i da sve to realizujemo na vreme, zato što je u ovakvom poslu tajming izuzetno bitan", kaže Nikola Vulić.
A kada je tajming u pitanju, u vreme ekspanzije informacionih tehnologija, ovi mladi kraljevčani moraće da budu brži čak i od interneta, na kome se za one  koji bi želeli da što pre pribave ovu aplikaciju, već nalazi postavljen sajt.
"Naziv sajta je seezerapp.com i na njemu svako koga interesuje razvoj aplikacije koji je uveliko u toku, može da ostavi svoj mejl na koji ćemo mi potom poslati dounload aplikacije čim ona bude dostupna na tržištu", kaže Dimitrije Jelić.
Za najnestrpljivije, a i do povratka ovih mladića iz Berlina, na sajtu se nalazi i sat koji okucava unazad vreme po čijem će isteku kraljevački "Sizer" baciti rukavicu u lice Fejsbuku, Instagramu i Tviteru kao najpoznatijim društvenim mrežama u svetu.
rts.kraljevo@rts.rs
+381 36 333 465
                                                         

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.