Izvor: Piplmetar.rs, 09.Feb.2024, 08:30

Kralj je srušen: Jokić fenomenalnom partijom zaustavio Lejkerse i odveo Denver na deobu prvog mesta

S. I.


Srpski as predvodio Nagetse do čela Zapada

Foto: Tanjug / AP


Košarkaši Denver Nagetsa izvojevali su izuzetno tešku pobedu na gostovanju Lejkersima u Los Anđelesu 114:106 i tako faktički ostali na deobi prvog mesta zajedno sa Minesotom.
Ponovo je jedan od najzaslužnijih pojedinaca u redovima aktuelnog šampiona bio Nikola Jokić ubacivši 24 poena (9/20 FG, 4/4 FT) uz 13 skokova >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i 9 asistencija.
Gosti iz Kolorada su od prvog minuta uspostavili kontrolu nad utakmicom i zanimljivo je da su samo u tri navrata tokom čitavog meča ispuštali vođstvo.
U drugoj deonici prvi put stekli su dvocifrenu razliku, a kada je u trećoj bilo i petnaest poena viška delovalo je da domaćin nema čemu da se nada. Posebno jer je napad Nagetsa funkcionisao sjajno.
Pa ipak, pad u igri Denvera u poslednjoj četvrtini bio je vidan, Lejkersi su uspeli da izjednače na 94:94 po prvi put nakon početnih 0:0 i egal se održavao sve do rezultata 104:104, kada je usledila i presudna serija.
Džamal Marej je poenterski dirigovao, Jokić asistirao, što se ispostavilo kao dobitna kombinacija za skor 36-16.
Kanađanin je ubacio 29 poena uz 11 asistencija i 7 skokova, dok je Majkl Porter Džunior doprineo sa 27 i 8 uhvaćenih lopti.
Na suprotnoj strani se u prvom planu istakao Entoni Dejvis sa 32 poena i 9 skokova, dok je Lebron Džejms dodao 25 uz isti broj uhvaćenih lopti i 7 asistencija. „Jezeraši“ posle ovog meča ostaju deveti na Zapadu sa učinkom 27-26.
(Telegraf.rs)


Video: Jokićeva asistencija „kroz uši“ Bruku Lopezu: Nikolina magija na večnoj listi se nastavlja

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381
64 8939257
(WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja
pogledajte uputstva na stranici Uslovi
korišćenja.

Najnovije iz rubrike Sport

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Denver u gostima pobedio Lejkerse, Jokić među najboljima na meču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2024

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su tim Lejkersa u Los Anđelesu rezultatom 114:106, u prvenstvenoj utakmici NBA lige, a jedan od najzaslužnijih za pobedu bio je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

DENVER SRUŠIO LEJKERSE: Jokić u sjajnoj partiji svog tima flertovao sa tripl-dablom! (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 09.Feb.2024

Nagetsi su sada na deobi prvog mesta Denver Nagetsi ostvarili su izuzetno tešku pobedu na gostovanju Lejkersima u Los Anđelesu rezultatom 114:106, zadržavši se faktički na deljenju prvog mesta sa Minesotom. Najzaslužniji za ovu impresivnu pobedu aktuelnog šampiona bio je ponovo Nikola Jokić,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.