Kralj Svazilenda izabrao buduću 14. suprugu

Izvor: Blic, 17.Sep.2013, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj Svazilenda izabrao buduću 14. suprugu

Kralj Svazilenda Msvati Treći izabrao je svoju buduću, 14. po redu suprugu, 27 godina mlađu od njega, saopštili su danas izvori iz kraljevske palate.

Njegova izabranica se zove Sindisva Dlamini, ima 18 godina i bila je finalistkinja na poslednjem konkursu lepote, a prošle godine je završila srednju školu. Kralj ju je predstavio u javnosti nekoliko dana pre održavanja parlamentarnih izbora u zemlji.

"Mogu potvrditi narodu da je kralj predstavio svoju novu verenicu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je Frans presu zvaničnik kraljevske palate Timoti Mtetva.

Kralj koji se kao i njegov otac, Sobhuza Drugi, uvek hvali da ima mnogo žena i dece, novu verenicu je predstavio na predstavi plesa. Na tom plesu učesnice plešu često polunage, a kralj ima pravo da izabere jednu od njih. On je taj običaj ukinuo 2005. godine, ali i ponovo uveo i izabrao novu, tada 13. suprugu od 17 godina.

Svazilend je jedna od retkih afričkih država koja se oduprla kolonijalizmu, a kralj Msvari Treći je kritikovan zbog luksuznog života i harema što sve finansira država, dok od narod živi siromašno.

Svazilend koji ima 1,2 miliona stanovnika, u velikoje je ekonomskoj krizi, dok je sida glavni uzrok smrtnosti.

Kralj Msvati Treći vlada od 1986. godine uz pomoć dirigovanog parlamenta čiji se nov sastav bira u petak.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kralj Svazilenda izabrao buduću 14. suprugu, 27 godina mlađu od njega

Izvor: Blic, 17.Sep.2013

Kralj Svazilenda Msvati Treći izabrao je svoju buduću, 14. po redu suprugu, 27 godina mlađu od njega, saopštili su danas izvori iz kraljevske palate...Njegova izabranica se zove Sindisva Dlamini, ima 18 godina i bila je finalistkinja na poslednjem konkursu lepote, a prošle godine je završila srednju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.