Kralj Momo otvorio karneval u Riju de Žaneiru

Izvor: Kurir, 08.Feb.2013, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kralj Momo otvorio karneval u Riju de Žaneiru

Ponosan sam što ću predvoditi ovu svečanost petodnevne ludorije, proslave koja je za ceo svet. Proglašavam karneval u Riju otvorenim!, rekao kralj Momo

RIO DE ŽANEIRO - Pod kišom konfeta i uz zvuk fanfara, kralj Momo je od gradonačelnika Rio de Žaneira Eduarda Paesa dobio simbolički ključ grada i označio početak karnevala, petodnevne svečanosti čiji će vrhunac biti povorka škola sambe na "sambodromu".

"Ovo je trenutak kada predajem funkcije veličanstvenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kralju Momu kako bi se pod njegovom vladavinom grad zabavljao, neka bude mir i veselje", uzviknuo je Paes koji je došao u belom odelu sa ogrlicom od plavog cveća oko vrata.

Gradonačelnik se poklonio kralju Momi u čijoj su pratnji bile kraljica i dve princeze.

"Ponosan sam što ću predvoditi ovu svečanost petodnevne ludorije, proslave koja je za ceo svet. Proglašavam karneval u Riju otvorenim!", odgovorio je kralj Momo, 33-godišnji bankarski činovnik čije je pravo ime Milton.

Podižući ogroman svetlucavi ključ grada, Momo je frenetično zaplesao sambu lakim i gracioznim korakom uprkos svojoj prekomernoj kilaži.

Milton je "kralj Momo prvi Karnevala" već petu godinu za redom. Laskava titula, koju svake godine mora da osvaja u tesnoj konkurenciji, donosi mu nagradu od 10.000 dolara.Gradske vlasti očekuju dolazak više od 900.000 brazilskih i stranih turista na karneval u Riju.

Na očuvanju reda tokom "najveće fešte" angažovano je 14.500 policajaca.http://www.youtube.com/watch?v=bIXvDCtpv40

http://www.youtube.com/watch?v=7WEa5uuDCY8

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SVI NA KARNEVAL: Počinje ludilo u Riju!

Izvor: Kurir, 09.Feb.2013, 15:18

Ponosan sam što ću predvoditi ovu svečanost petodnevne ludorije, proslave koja je za ceo svet. Proglašavam karneval u Riju otvorenim!, rekao kralj Momo..RIO DE ŽANEIRO - Pod kišom konfeta i uz zvuk fanfara, kralj Momo je od gradonačelnika Rio de Žaneira Eduarda Paesa dobio simbolički ključ...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.