Kralj Čarls Treći: Čokoladna bista u prirodnoj veličini u čast krunisanja

Izvor: B92, 27.Apr.2023, 07:44

Kralj Čarls Treći: Čokoladna bista u prirodnoj veličini u čast krunisanja

Poslastičari su upotrebili više od 2.800 čokoladica.

Kraljeva bista u prirodnoj veličini napravljena je od više od 17 litara otopljene čokolade uoči njegovog krunisanja.

Skulptura, koja teži više od 23 kilograma, napravljena je korišćenjem oko 2.875 čokolada Selebrešjns (Celebrations).

Bilo je potrebno četiri nedelje da se napravi i prikazuje Čarlsa u uniformi koju bi trebalo da nosi na dan krunisanja 6. maja.

Bistu je napravio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tim poslastičara i maketara za konditorsku firmu Mars Vrigliz sa sedištem u gradu Slah u Berkširu.

Autori su se trudili da čokoladna bista bude identična liku kralja koji će uskoro biti na poštanskim markama i kovanicama.

"Tim je satima gledao i proučavao snimke i fotografije kralja kako bi ga što vernije prikazao i sličnost je zaista neverovatna", rekla je Emili Oven, predstavnica firme.

Bista bi trebalo da bude izložena u sedištu firme.

Krunisanje će biti održano u Vestminsterskoj opatiji u Londonu.

Kralj, koji će biti krunisan zajedno sa Kamilom, kraljicom suprugom, biće 40. monarh krunisan od 1066. godine.

Pratite nas na Fejsbuku,Tviteru i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kralj Čarls Treći: Čokoladna bista u prirodnoj veličini u čast krunisanja

Izvor: Radio 021, 27.Apr.2023

Poslastičari su upotrebili više od 2.800 čokoladica.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.