Krali u Aušvicu: Britanskim tinejdžerima preti 10 godina zatvora

Izvor: B92, 24.Jun.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krali u Aušvicu: Britanskim tinejdžerima preti 10 godina zatvora

Dva tinejdžera iz Velike Britianije su prilikom školske posete Aušvicu, ukrali istorijske artefakte. Sud je odlučio da ih pusti.

Dvojica sedamnaestogodišnjaka prošli ponedeljak proveli su u zatvoru u Poljskoj. Naime, njih dvojica uhvaćeni su prilikom krađe kašike, dugmadi i parčeta stakla za koje su mislili da su nekada pripadali zatvorenicima u Aušvicu.

Poljska policija se oglasila povodm ovog slučaja i rekla da za ovakav prekršaj sledi kazna od 10 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatvora.

Tinedjžeri su proglašeni krivim na sudu. Umesto kazne od 10 godina, suspendovani su i naređeno im je da se jave policiji kada stignu u Britaniju.

“Razmemo da su ukrali predmete bez ikakvog razmišanja o posledicama. Oni su se izvinili zbog incidenta koji su napravili i zaista im je krvo zbog njihovog postupka”, rekao je direktor škole u koju dečaci idu, prenosi “Metro”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.