Krajišnik doputovao na Pale

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajišnik doputovao na Pale

Nekadašnji visoki zvaničnik Republike Srpske Momčilo Krajišnik, osudjen zbog ratnih zločina u BiH, doputovao na Pale, da bi posetio bolesnu majku.

On je na Pale doputovao uz jako obezbjedjenje, a odluku o njegovom trodnevnom boravku u BiH, donelo je Veće Haškog tribunala.

Nalogom Haškog suda, Krajišnikov boravak, noćenje i kretanje, svodi se na pritvorske uslove.

Dogovoreno je da će Krajišnik noći provoditi u zatvoru na Palama, a tokom dana može >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << posetiti svoju majku.

Zabranjeno je da Krajišnik komunicira sa medijima.

Za njegovo vraćanje u zatvor u Hagu, garancije je dala i Vlada RS.

Krajišnik će se u pritvor Haškog tribunala vratiti u četvrtak, gde čeka donošenje odluke o tome gde će izdržavati 20-godišnju kaznu zatvora.

On je osudjen zbog zločina nad nesrpskim stanovnicima tokom rata u BiH, od početka jula 1991. do kraja decembra 1992. godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.