Kraj afere kulen

Izvor: RTS, 03.Jan.2011, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj "afere kulen"

Hrvatska policija uhapsila Ivicu T. koji je prevario kompaniju "Mesoprerada" iz Slatine, tvrdeći da nabavlja mesne prerađevine za prijeme kod predsednika Hrvatske Ive Josipovića.

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je prevario kompaniju "Mesoprerada" iz Slatine, tvrdeći da nabavlja kobasice, šunke i kulene za prijeme kod predsednika Hrvatske Ive Josipovića, a onda meso ukrao.

Kako je saopštila policija, a preneli elektronski mediji, 48-godišnji Ivica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << T. je 20. decembra nazvao "Mesopreradu", rekavši da mora da organizuje prijem kod predsednika, pa je od njih naručio pakete sa suvim mesom.

U "Mesopreradi" su pripremili 280 kilograma slavonskog kulena, 150 kilograma slatinske kobasice i 100 pakovanja rezane šunke od po sto grama, dok je Ivica T. "Mesopreradi" poslao uplatnicu, s podacima nepostojeće kompanije.

Primopredaja mesa, vrednog oko 10.000 evra, obavljena je na benzinskoj stanici u Sesvetama u istočnom delu grada Zagreba, uz tvrdnju da zbog hitnosti meso preda tamo, a ne u predsednikovom sedištu.

Kada su vozaču javili da vrati meso, jer novac nije "legao" na račun, Ivica. T. je vozaču rekao da se odvezu do kompanije kako bi se rešio nesporazum. Kad su seli u vozila, Ivica je pobegao, ali se nije izvukao, jer je vozač zapisao njegovu registraciju, pa policija nije imala težak posao.

Lopovi su se u petak javili telefonom fabrici i rekli da bi predsednik za Božić želeo da počasti svoje goste slavonskim specijalitetima.

"Gospodin Josipović je probao vaš slavonski kulen. Oduševljen je njime, pa bi na božićnim prijemima hteo da ima samo vaš kulen. S obzirom na kratke rokove, Božić je blizu, hitno nam je potrebno nekoliko stotina kilograma slavonskog kulena. Možete da spremite i nešto slavonskih kobasica i šunke", rekli su tada lažni predsednikovi dobavljači.

Kancelarija predsednika saopštila je tada da nije ugovorila nikakve nabavke sa "Mesopreradom" iz Slatine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen kradljivac kulena koji se pozivao na Josipovića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Jan.2011

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je preduzeću "Mesoprerada" slagao da nabavlja kobasice, šunke i kulene za prijem koji organizuje predsjednik Ivo Josipović. Četrdesetosmogodišnji Ivica T. je 20. decembra nazvao slatinsku "Mesopreradu" uz riječi da mora organizovati "predsjednički...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Policija uhapsila ''Josipovićevog čoveka''

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2011

Zagrebačka policija uhapsila je muškarca koji je prevario kompaniju "Mesoprerada" iz Slatine, tvrdeći da nabavlja kobasice, šunke i kulene za prijeme kod predsednika Hrvatske Ive Josipović, a onda meso ukrao...Kako je saopštila policija, a preneli elektronski mediji, 48.godišnji Ivica T. je 20....

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.