Kraj Korena: Aćim pušten na slobodu, ali je kod kuće ZATEKAO BOLNU SCENU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2018, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj "Korena": Aćim pušten na slobodu, ali je kod kuće ZATEKAO BOLNU SCENU (FOTO)

U poslednjoj epizodi serije "Koreni" na RTS Aćim, Đorđe, učitelj Andra i mnogi drugi radikali iz Prerova i Palanke čekaju vešanje zbog veza Radikalne strane sa Ivanjdanskim atentatom na kralja Milana.

Gledaćemo rasplet odnosa Aćima i Vukašina, Simke i Đorđa, Simke i Tole, Aćima i Đorđa...

Saga o Katićima će se večeras završiti.

Serija je oduševila celu zemlju, te su kritike mahom pozitivne.

- Dovedite mi popa, hoću da se ispovedim! >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bar na to imam pravo! - kaže jedan radikal.

Drugi dodaje da ima decu i radikali su primetno uplašeni za svoje živote, osim Aćima koji blago nervozno, ali odlučno poručuje "ne dajte se braćo".

- Samo ljudi umiru na vešalima - rekao je Aćim, ali su ga sačekali povici "živeo kralj".

- Jel mislite da ćete se spasiti? Vi nemate ništa više od obraza svog! - uzalud viče Aćim, pa kreće da tuče jednog "izdajnika" stranke koji viče "živeo kralj".

Simka se razbolela od smrtnonosne groznice. Upozorava Nikolu, koji je neguje, da će se razboleti, a on joj odgovara da se naživeo.  Adam pita zašto ne može kod mame i pada u nesvest. Očigledno je da se i on razboleo.

Radikali izlaze iz ćelije da se pokaju i spasu od vešala, ostaju samo Aćim, njegov učitelj Andro i Đorđe.  Đorđe sumnja da je Simka bolesna i kaže Aćimu da mora da izađe. Pita se da li mu je i sin bolestan, a Aćim mu odgovara da je imao dva sina i da su oba urmla Đorđe potpisuje da je njegov otac organizator atentata na kralja da bi ga pustili. Andru izvode iz ćelije.

Tola sedi pored teško bolesnog sina, Đorđe dolazi kući. Simka bunca i zove sina. Pošto je malo došla svesti, pozvala je Đorđa da razgovaraju, on je ubeđuje da će joj biti bolje, ali Simka je svesna da je kraj blizu, plače. Slagala je Đorđu da je Adam njegov sin.

Andro napušta ćeliju. Aćim ostaje sam. Dolazi čuvar i pokušava da ga "slomi".

Simka je umrla. Nikola to saopštava Đorđu.

Posle teškog saznanja, Đorđe želi da se ubije, ali odustaje.

Aćim dobija presudu radikalskim prvacima. Žandar mu saopštava da se Nikola Pašić zakleo kralju na službu.

Aćim je slobodan, ali istovremeno i saznaje da je Simka umrla, dolazi kući i zatiče kovčeg.

Nikola je zaklao žandara koji mu se pomokrio u bradu i ubio se utapanjem u reku.

Pašić nudi Vukašinu mesto ministra i traži od njega da se učlani u radikale. Adam je ozdravio. Porodično, sa Đorđem, Aćimom i Milunkom odlazi u crkvu.

Kraj serije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.