Kradu s groblja vaze, ograde, svećnjake

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2014, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kradu s groblja vaze, ograde, svećnjake

Na Pravoslavnom groblju u Kaću oskrnavljeni su grobovi, sa kojih su pokradeni metalni delovi. U proteklih mesec dana, pričaju stanovnici Kaća, desilo se blizu tridesetak skrnavljenja grobnih spomenika.

Na lokalnom groblju na meti vandala našla su se mesingana slova sa imenima upokojenih, vaze, metalna ograda, svećnjaci. Ko se poigrava sa bolom ožalošćenih utvrdiće istraga. Kaćani u očaju što se njihovo mesto pročulo po lošem.

Milica Tomić-obilazi oskrnavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grob sina, nalazeći snage da javno govori.

"Fali mesingana vaza koja verovatno nije mogla da se iščupa, onda je kompletan taj deo izvađen, taj deo, srce od mermera bačen je iza u šumicu, tu smo ga našli, uz policiju dok tražili", navodi ona.

Vandali, pripremljeni za krađu sa grobova, nisu ostavili otiske, radeći u rukavicama posao koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

"Zatekli smo da su odnesene vaze, dve vaze koje vrede oko 500 evra,i tu je policija bila i napravili su zapisnik", priča Dušanka Savić.

Ni noćni obilasci grobara i policije nisu sprečili vandale da se okoriste o tuđoj nesreći.

"U utorak smo sazvali hitan sastanak Saveta MZ, gde ćemo dati predlog da se obezbedi rasveta na groblju, i ako bude mogućnosti i sredstava da se opostavi i videonadzor, s tim, što bi bilo najbolje i kada bi postojao noćni čuvar", ukazuje Zoran Grbić, član Saveta MZ Kać.

Nije ohrabrujući ni podatak da svega 60 posto meštana uredno plaća održavanje grobnih mesta, jer bi veća naplata, omogućila bolju bezbednost na groblju. Da li su vandali sa groblja ponešto naučili iz tuđe nesreće, i da li će svoju naći pred zakonom , pokazaće vreme. Najteže je, ipak, ožalošćenima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kać: Oskrnavljeni grobovi

Izvor: Radio 021, 25.Jul.2014

Na Pravoslavnom groblju u Kaću oskrnavljeni su grobovi, sa kojih su pokradeni metalni delovi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.