Kradljivcima Sezana određen pritvor

Izvor: B92, 13.Apr.2012, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kradljivcima Sezana određen pritvor

Beograd -- Četvorici osumnjičenih za krađu slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku" određen je pritvor do 30 dana, izjavio je Miljko Radisavljević.

On je rekao da su osumnjičeni Ivan Peković, Draško Mladenović, Bobe Nedeljkovski i Goran Radojević juče saslušani i da im je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odredio pritvor.

Istragu protiv njih nastavlja Tužilaštvo za organizovani kriminal, napomenuo je Radisavljević. (Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odredbama novog Zakonika o krivičnom postupku o "tužilačkoj istrazi" koji od 15. januara 2012. važe za tužilaštva za organizovani kriminal i ratne zločine, istragu sprovodi tužilašto, a ne istražni sudija).

Kako je juče saopštio ministar policije Ivica Dačić, osmunjičeni Mladenović je učestvovao u krađi slike iz muzeja u Cirihu 2008. godine, dok su ostali bili zaduženi za logističku podršku.

Sumnja se da su planirali da sliku, čija se vrednost procenjuje na 110 miliona švajcarskih franaka, prodaju kupcu u Beogradu za 3,5 miliona evra, a da su do sada uspeli da naplate 2,8 miliona evra.

Prilikom pretresa njihovih stanova pronađeno je i zaplenjeno ukupno 1,49 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kradljivci Sezanove slike u pritvoru 30 dana

Izvor: Mondo, 13.Apr.2012

Četvorici osumnjičenih za krađu slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku" određen je pritvor do 30 dana, izjavio je danas Tanjugu tužilac za organuizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Nastavak na Mondo...

Radisavljević: Pritvor za kradljivce Sezanovog "Dečaka"

Izvor: S media, 13.Apr.2012

Četvorici osumnjičenih za krađu slike Pola Sezana "Dečak u crvenom prsluku" određen je pritvor do 30 dana, izjavio je Tanjugu tužilac za organuizovani kriminal Miljko Radisavljević...On je rekao da su osumnjičeni Ivan Peković, Draško Mladenović, Bobe Nedeljkovski i Goran Radojević juče saslušani...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.