Kraći rok za porez zbog praznika, požurite

Izvor: Press, 10.Feb.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraći rok za porez zbog praznika, požurite

Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2017. godinu u Srbiji je 14. februar.
Foto:B92.net
Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti za prvi kvartal ove godine isti je kao i za poslednji kvartal prošle godine.
Obveznici poreza na imovinu su građani, preduzetnici i preduzeća, a prikupljaju ga lokalne samouprave koje poreska rešenja za tekuću godinu počnu da uručuju od maja. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Porez na imovinu se plaća u četiri rate - prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra. 

Ove godine, međutim, rok je u februaru dan kraći. Po Zakonu, 15. i 16. februar su neradni dani, kada se obeležava Dan državnosti. 

Za svaki dan kašnjenja uplate poreza na imovinu obveznik plaća zateznu kamatu, a za izbegavanje plaćanja tog poreza predviđena je kazna od 5.000 dinara.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

PAŽNJA! Ako NE ŽELITE da vam presedne Sretenje, OBAVEZNO uradite ovo već DANAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2017

Nakon ovoga možete da uživate u slobodnim danima.. Rok za uplatu prve rate poreza na imovinu za 2017. godinu u Srbiji je 14. februar...Iznos poreske obaveze koju treba izmiriti za prvi kvartal ove godine isti je kao i za poslednji kvartal prošle godine...Obveznici poreza na imovinu su građani, preduzetnici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.