Izvor: Blic, 30.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozmetika sa pijace

Kozmetika sa pijace

Maska od jabuke - Jabuka je zanimljiva za kozmetologe zbog toga što sadrži visok procenat kalijuma. Zbog ovog minerala koža zadržava visok nivo vlažnosti.

Recept: Oljuštite jabuku iseckajte je na kockice i prokuvajte u 20 cl mleka. Kada omekša napravite pire, dodajte jednu supenu kašiku brašna i maslinovog ulja i dobro sjedinite. Masku nanesite dok je još topla i ostavite da stoji 20 minuta. Uklonite je pomoću tonika za lice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Maska od paradajza: U čemu je tajna ovog povrća? U likopenu, koji ublažava tragove vremena. Pradajz je odlično sredtvo za čišćenje i zatezanje kože.

Recept: Oljuštite paradajz i uklonite semenke. Izgnječite ga i dodajte sok od pola limuna i supenu kašiku maslinovog ulja. Rasporedite dobijenu masu preko celog lica i ostavite je da stoji 15 minuta. Isperite lice mlakom vodom.

Maska od breskve: Pošto je prava riznica vitamina A, breskva je odlično stredstvo u borbi protiv starenja. Osim toga koži lica vraća izgubljen sjaj.

Recept: Izgnječite dve cele breskve, a zatim dobijeni pire pomešajte sa dve supene kašike slatke pavlake. Nanesite masku na lice i vrat i ostavite 20 minuta. Uklonite pomoću mlake vode, zatim nanesite hidratantnu kremu.

Maska od krastavca: Ovo povrće sadrži značajnu količinu mineralnih soli, uključujući i cink, koji je efikasno sredstvo za čišćenje kože.

Recept: Isecite krastavac na kolutove koje ćete rasporediti po licu i vratu. Posle 20 minuta uklonite kolutove i nanesite tonik za lice. Ne zaboravite na ananas

Maska od ananasa - možete da pronađete tokom cele godine. Ova voćka sadrži visok nivo vitamina C koji je odličan ako želite da temeljno očistite kožu. Vratiće licu sjaja i ukloniće stare izumrle ćelije sa lica. Posle ananansa ćete jednostavno zablistati.

Recept: Oljuštite ananas i ispasirajte ga. U smesu dodajte jednu supenu kašiku maslinovog ulja. Smesu lagano utrljajte u obraze i ostavite da vam maska odstoji 15 minuta. Isperite je hladnom vodom i lice namažite hidratantnom kremom.

I još jedna napomena! Sve ove maske ili skupe kreme vam neće mnogo pomoći ako u organizam ne unosite dovoljno vode. Steknite kontrolu nad ormanom

Da li vam je orman toliko pretrpan da ne možete u njemu ništa da nađete? Da ne biste svakog jutra tražili stvari kao iglu u plastu sena, evo nekoliko saveta kako da sredite sav taj krš i lom:

- Izbacite sve ono što ne nosite. Tajna je u tome da kombinujete odeću po boji i vrsti.

- Pošto većina ljudi nosi samo 20 odsto odeće, 80 odsto vremena, sklonite ono što retko nosite na drugo mesto ili u najudaljeniji, najmanje dostupan deo plakara. Tako ćete dobiti višak prostora za druge stvari.

- Cipele držite u kutijama u kojima ste ih kupili. Tako ćete lakše da ih poređate u više redova i sačuvate od prašine.

- Ne budite perfekcionista. Čim dođete kući, obesite u orman košulju, suknju ili pantalone čak i ako nisu savršeno složeni. Bolje i tako nego da ih sklanjate kasnije. CDC/JS

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.