Koze diskvalifikovane zbog dopingovanja

Izvor: Blic, 16.Okt.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koze diskvalifikovane zbog "dopingovanja"

Dve koze koje su osvojile prvo i drugo mesto na takmičenju na poljoprivrednom sajmu u američkoj državi Kolorado izgubile su šampionsku titulu zbog "dopingovanja".

Kako prenose američki mediji, nagrađene životinje diskvalifikovane su jer su bile pozitivne na nedozvoljeni aditiv u hrani. Vlasnicima je vest o diskvalifikaciji koza saopštena pismom državnog tužilaštva u kojem se navodi da je pomenuti aditiv dozvoljen jedino pri ishrani svinja, ali ne i koza.

Prema pravilima sajma, vlasnici čija je životinja diskvalifikovana moraju da vrate novac od njene prodaje, u ovom slučaju 5.500 za šampionsku i 1.300 za drugoplasiranu kozu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koze diskvalifikovane zbog dopingovanja

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2011

DENVER - Dvije koze koje su osvojile prvo i drugo mjesto na takmičenju na poljoprivrednom sajmu u američkoj državi Kolorado izgubile su šampionsku titulu zbog "dopingovanja".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.