Izvor: RTS, 05.Avg.2021, 11:32

"Kovinski letopis" - istorijske priče sa radija u knjizi

U Kulturnom centru Kovina predstavljena je knjiga "Kovinski letopis", svojevrstan zbornik istorijskih događaja grada. Priče je godinama sakupljao Lucijan Bogdanov, novinar koje je preminuo pre nekoliko godina.
Za nastanak "Kovinskog letopisa" zaslužan je Lucijan Bogdanov, novinar koji je sakupljao građu i prvobitno je emitovao u vidu svakodnevnih emisija na Radio Kovinu. Nakon njegove smrti, bivše kolege i Kulturni centar Kovina su sve to sakupili i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << objavili u vidu knjige.

"Tu se nalaze priče iz istorije, antropologije, generalno običaji i kulture svih stanovnika opštine Kovin. Ima činjenica zasnovanih na nauci, ono što je mukotrpno sakupljao svojim radom kroz arhive, ali je pre svega naučno-popularno, tako da se može čitati kao veoma zanimljivo štivo, koje bi se svidelo svima", kaže Miloš Savić, priređivač "Letopisa".
Kolege i prijatelji, mnogi Kovinci, prisustvovali su večeri sećanja na Lucijana Bogdanova, koji je bio učitelj, prevodilac, istoričar, novinar.
"On je od početka bio u Radio Kovinu. Bio je prevodilac na rumunski jezik, vodio je rumunske emisije, programe koji se tiču političkog i svakodnevnog života, bio je alfa i omega i tehničke podrške, i dopisnik Radio Novog Sada i Libertatee", seća se Milivoje Grčić, direktor Kulturnog centra Kovin.
Izdajući "Letopis" kolegu Bogdanova učinili su besmrtnim, kažu priređivači, a sama knjiga je dobra osnova za neku obimniju i sveobuhvatniju istoriju Kovina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.