Koviljski lovci brinu o životinjama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koviljski lovci brinu o životinjama

KOVILJ -

U Koviljskom lovačkom društvu "Fazan" ima 155 lovaca, a njih dvadesetak, krenulo je jutros , na oko -10, da odnesu hranu životinjama i spasu ih sigurne propasti od gladi, što nije ni malo lak zadatak pošto je potrebno probiti se kroz dubok sneg do hranilišta, u lovištu površine 9,5 hiljada kvadrata.

Bogato Koviljsko lovište ima najviše zečeva i fazana, ali i srna i divljih svinja koje naiđu iz rita. Da bi tako i ostalo o životinjama treba brinuti, naročito >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada su ovako jake zime i hrane nema. Srećom, Koviljsko lovište je puno šumaraka i trske a tu je i rit gde se životinje privremeno sakrivaju od hladnoće.

Nekada su u Kovilj, na fazana, dolazili lovci iz cele Evrope, najviše Italijani. Bilo je to pre dve tri decenije, kada je društvo imalo i više od 200 članova.

Sada je drugo vreme. Besparica je sve promenila, ali ne i ljubav Koviljčana prema prirodi.

Ovakve akcije su dobra prilika za lovačko druženje i van sezone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UMESTO HAJKE NA VUKA, NOSE HRANU ZA DIVLJAČ

Izvor: Kurir, 17.Feb.2012, 19:57

Oko 500 članova Lovačkog udruženja Zaplanje pomoćiće i najugroženijim domaćinstvima u zavejanim brdi..NIŠ - Lovačko udruženje "Zaplanje" ovog vikenda kreće u neobičnu akciju...Umesto hajke na vuka, oko dve i po tone prehrane za divjač postaviće u hranilišta...Ovo je prilika da lovci i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.