Kovid u Srbiji: Bez novih slučajeva u Jablaničkom okrugu,

Izvor: B92, 02.Sep.2020, 11:02

Kovid u Srbiji: Bez novih slučajeva u Jablaničkom okrugu,

U užičkoj bolnici hospitalizovano je 40 pacijenata suspektnih i pozitivnih na kovid 19, četvoro je na intezivnoj nezi.

Nijedan pacijent nije priključen na respirator.

To je danas izjavila za Tanjug PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević, koja ja navela i da su 23 pacijenta iz Doma za stare u Priboju stabilno i van životne opasnosti.

U privremenoj kovid bolnici u Krčagovu trenutno se oporavlja 25 pacijenata.

Užice od 24. avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne beleži nijedan novi slučaj zaraze kovidom-19, a od početka epidemije taj grad ima 826 obolelih, od kojih je preminulo 13 pacijenata, podaci su užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Treći dan zaredom u Jablaničkom okrugu nema novozaraženih korona virusom, a prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu, negativno je svih 35 rezultata koji su pristigli u poslednja 24 sata.

Epidemiološka situacija u Leskovcu i Jablaničkom okrugu stabilna je i, prema podacima Zavoda, ni u jednoj opštini ovog okruga nema novih registrovanih pozitivnih slučajeva na kovid, pišu Južne vesti.

Kako saopštavaju iz Zavoda, trenutno se iz laboratorije "Vatreno oko" u Nišu čeka na 37 rezultata.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu od virusa korona obolelo je 1.586 osoba. Najviše ih je u Leskovcu - 1.262, u Vlasotincu su registrovana 162 obolela, Lebanu 79, Medveđi 44, Bojniku 33 i Crnoj Travi 6.

Na svim odeljenjima Opšte bolnice Čačak, koja su pretvorena u kovid odeljenja, hospitalizovan je 21 pacijent.

U protekla 24 časa primljena su tri pacijenta i isto toliko je otpušteno, preneo je Glas zapadne Srbije.

U poslednja 24 časa u prijemno-trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledano je 23 pacijenta, od kojih je 14 prvih pregleda.

Apel svim građanima, koji imaju povišenu temperaturu, kašalj i bol u grlu da se jave u prijemno trijažne ordinacije Doma zdravlja i Zdravstvenu stanicu Ljubić.

Brzi testovi se mogu uraditi svakoga dana do 12 časova u privremenoj ambulanti, a posle 12 časova u laboratoriji Doma zdravlja, dok se PCR testovi mogu uraditi u periodu od 12 - 16 časova u Zavodu za javno zdravlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U užičkoj bolnici 40 pacijenata, niko na respiratoru; Kraljevo: U bolnici "Studenica" četvoro obolelih od korone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2020

U užičkoj bolnici hospitalizovano je 40 pacijenata suspektnih i pozitivnih na kovid-19, četvoro je na intezivnoj nezi, od kojih nijedan nije priključen na respirator...To je danas izjavila za Tanjug PR Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević, koja ja navela i da su 23 pacijenta iz Doma za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.