Kover: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kover: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou

Odnosi Srbije i Mađarske su na najvišem nivou i postoji obostrani interes da se i dalje unapređuju, zaključeno je na današnjem sastanku predsednika mađarskog parlamenta Lasla Kovera sa članovima Poslaničke grupe prijateljstva sa Mađarskom srpskog parlamenta.

Kover i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Mađarskom Žarko Mićin naglasili su značaj pomirenja dve države, koje je započeto 2013. godine, gde su značajnu ulogu imali predsednici Srbije i Mađarske, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao i i premijeri dve zemlje, saopšteno je iz republičkog parlamenta.

Kover, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, saglasio se sa Mićinom i da posebno važnu ulogu u procesu pomirnja i zbližavanja srpskog i mađarskog naroda imaju poslanici dve države, kao direktno izabrani predstavnici građana.

Istakli su i da se međuparlamentarna saradnja može dodatno unaprediti, kroz susrete poslaničkih grupa prijateljstva i saradnju parlamentarnih odbora.

Mićin izrazio je zahvalnost na podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije i naglasio da su za Skupštinu Srbije od izuzetne važnosti iskustva mađarskog parlamenta u procesu pristupanja EU, posebno na zakonodavnom polju.

Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima i važnosti saradnje Srbije i Mađarske u oblastima ekonomije, saobraćaja i poljoporivrede.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.