Kovačević: Neuspelo partnerstvo, Etihad ostavio Er Srbiju na cedilu

Izvor: Beta, 11.Jan.2021, 21:16

Kovačević: Neuspelo partnerstvo, Etihad ostavio Er Srbiju na cedilu

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da partnerstvo Er Srbije i Etihada nije urodilo plodom i da država Srbija nema nikakav interes da dalje "sipa novac gradjana" u Er Srbiju, nego postoji samo interes "spasavanja rejtinga onih koji su zagovarali taj aranžman"."Nema nikakvog ekonomskog niti političkog opravdanja da država daje 100 miliona evra za Er Srbiju. Mi želimo da naš avio prevoznik opstane, ali je pristup od početka bio pogrešan, jer je bilo bolje da smo napravili regionalnu avio-kompaniju koja bi pokrivala 35 miliona stanovnika", rekao je Kovačević televiziji Nova S.Kovačević je naveo da Er Srbija "nema budućnost" jer je studija velikih proizvodjača aviona pokazala da je avio-kompanija isplativa kada je u državi čiji je broj stanovnika veći od 30 miliona.Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo, podsetio je da je Komercijalna banka prodata za 395 miliona evra, a donosila je 70 miliona evra dobiti godišnje i da je država potom 100 miliona evra od te prodaje "gurnula za spasavanje Er Srbije"."Er Srbija dugo godina ne radi dobro. Država je Er Srbiji 2016. godine dala 42 miliona evra, a naredne tri godine po 21 milion evra. Kumulativni nepokriveni gubitak iznad kapitala je ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kovačević: Etihad ostavio Er Srbiju na cedilu

Izvor: N1 televizija, 11.Jan.2021

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je da partnerstvo Er Srbije i Etihada nije urodilo plodom i da država Srbija nema nikakav interes da dalje "sipa novac građana" u Er Srbiju, nego postoji samo interes "spasavanja rejtinga onih koji su zagovarali taj aranžman".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.