Kovačević (Narodna stranka): Vlast gazi većinu sa malim platama, a mazi bogatu manjinu

Izvor: Beta, 18.Jun.2021, 13:36

Kovačević (Narodna stranka): Vlast gazi većinu sa malim platama, a mazi bogatu manjinu

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će mladjima od 40 godina biti ukinut ekstra porez na plate veće od prosečnih - "marketinška mera bez suštinskih efekata" koja se odnosi mali broj ljudi."Vlast nije imala razumevanja za frilensere, od kojih velika većina ne zaradjuje više od 500 evra mesečno, a sada izlazi u susret 'mladima' koji zaradjuju više od 3.000.000 dinara godišnje, odnosno više od 2.000 evra mesečno. Taj ekstra porez u celoj Srbiji plaća 20.000 ljudi, a medju njima verovatno nema ni 5.000 mlađih od 40 godina. Reč je o potpuno da je potpuno besmislenoj i nelogičnoj meri", rekao je Kovačević, prenosi Narodna stranka.On je ocenio da je sporno kako je Ministarstvo finansija definisalo granicu "šta su mladi" i kako je odredilo granicu za smanjenje godišnjeg poreza na platu."Teret poreskog opterećenja trebalo bi da snose oni koji zaradjuju višestruko više od proseka i to je jedan od postulata ekonomske pravde koja, uz ekonomski patriotizam i jačanje srednje klase, mora biti primarni cilj kako bi se ispravilo sve što su ekonomske neznalice iz Srpske napredne stranke (SNS) upropastile", rekao je Kovačević.Kako je naveo, Narodna stranka se zalaže da od poreza ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kovačević: Vlast gazi većinu sa malim platama, a mazi bogatu manjinu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2021

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će mladjima od 40 godina biti ukinut ekstra porez na plate veće od prosečnih - "marketinška mera bez suštinskih efekata" koja se odnosi mali broj ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.