Izvor: B92, 07.Mar.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovacevic: Gradjani treba spontano da reaguju

Portparol Srpskog pokreta obnove (SPO) Ivan Kovacevic ocenio je da gradjani "spontano treba da reaguju i protestuju zbog nasilja vlasti u Srbiji". "Politicke partije niti treba da ih (gradjane) pozivaju niti mogu da ih sprece. Spontanost je bitan element svakog protesta", kazao je Kovacevic na konferenciji za novinare. On je, medjutim, ponovio da su lideri opozicije 10. januara postigli dogovor da u martu organizuju miting u Beogradu na kojem ce od gradjana zatraziti podrsku zahtevu za raspisivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vanrednih izbora na svim nivoima. "Promena vlasti je moguca samo na izborima", rekao je Kovacevic.

Portparol SPO je ocenio da prebijanje radnika koji su se nalazili u prostoriji u kojoj je pokradena emisiona oprema Studija B "ima za cilj da utera strah u kosti oponentima rezima". "Stid i sok ce proci a onda ce doci revolt i gnev", upozorio je Kovacevic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.