Kovač o rasulu pokreta “Mi – iz Naroda”: Nestorović je hteo svu vlast da prigrabi za sebe VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 10:48

Kovač o rasulu pokreta “Mi – iz Naroda”: "Nestorović je hteo svu vlast da prigrabi za sebe" VIDEO

Jedan od osnivača pokreta "Mi - glas iz naroda" Mitar Kovač optužio je dr Branimira Nestorovića da je želeo za sebe da prigrli celu vlast i kontrolu.

Kako je naveo, odgovornost snosi onaj ko je izašao iz pokreta.

"Ovi unutrašnji razlozi koji su marginalni. Ljudi se uvek u većim organizacijama protivureče, prođe to vreme, ali ne dolazi do razbijanja partija, organizacija, pokreta. Ovde konkretno sigurno se radi o nameri... Odgovornost nosi onaj ko je izašao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz pokreta. Zna se da je to upravo doktor Nestorović koji je hteo da se nametne kao figura koja više neće biti između nas sedam da upravlja pokretom nego da svu vlast prigrabi za sebe", kazao je Kovač za TV Prva.

Kovač ističe da Nestorović time istupio iz pokreta i najavio formiranje novog političkog pokreta.

“Postoji po tome registracija događaja. Mi smo doneli i zaključke u vezi sa tim. On je čak tad najavio i konstituisanje neke svoje organizacije u budućnosti, političke stranke, i samim tim on je prestao da bude član i pokreta, a i organizacije kao tog vladajućeg tela u okviru pokreta Mi-7. Žao mi je što je Pavić otpratio samog Nestorovića, možda nedovoljno razmišljajući o svemu tome, ali Nestorović svojim iskustvom, svojim dosadašnjim političkim radom pokazuje, samo kontinuitet da ne može nigde da ostane stabilan u okviru te organizacije i da olako napušta i te organizacije i partije i pokrete, iako mi maltene samo što se nismo zavetovali kao sedmorica da nikada nećemo napustiti pokret. Evo vidimo sa kojim razlozima to učini čovek koji je hteo da postane apsolutni vladar pokreta, a mada nikada nismo zasnivali upravljanje pokretom na izgradnji kulta ličnosti", objasnio je Kovač.

Kovač je naveo da je većina ostala, koja zakonski, formalno i suštinski upravljamo pokretom.

"Mi ubrzo idemo na konstituisanje stranke, u nedelju je izborna skupština i to nije u mnogome poremetilo naše narodne aktivnosti, ali jeste sigurno veliki udar na pokret", kazao je on.

Pročitajte i:

* Oglasio se Nestorović, opet, i izneo šokantne tvrdnje: Ovo su razlozi raspada "Mi - Glas iz naroda"

* Raspad pokreta ili...? Nestorović i Pavić demantovali, pa objasnili

* Raspao se pokret Mi – glas iz naroda: Nestorović doneo odluku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.