Izvor: B92, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica piše Banu zbog Haga

Beograd -- Premijer Srbije će od UN tražiti da državljani Srbije osuđeni u Hagu kaznu služe u svojoj zemlji.

Premijer Srbije će do kraja nedelje od generalnog sekretara UN tražiti dozvolu da državljani Srbije osuđeni u Hagu kazne služe u Srbiji, izjavio je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Ljajić je za Večernje novosti rekao da će premijer Srbije Vojislav Koštunica u pismu Ki Mun Banu podržati inicijativu glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte o izdržavanju kazne u državama iz kojih haški osuđenici dolaze.

"Nema nikakve sumnje, ako bi se ostala tri optužena našla u Hagu, Ujedinjene nacije bi odlučile da osuđenici nastave da služe kaznu u državama iz kojih su došli", ocenio je Ljajić i dodao da će u septembru o tom predlogu razgovarati i s predsednikom Tribunala Faustom Pokarom.

Prema njegovim rečima, ako inicijativa bude prihvaćena, ne znači da bi svi optuženici koji imaju državljanstvo Srbije služili kazne u Beogradu, ali bi većina dobila to pravo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.