Izvor: B92, 05.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica o ratnim invalidima

Beograd, Jagodina -- Vojislav Koštunica je obišao u predizbornoj kampanji gradilišta stanova za ratne vojne invalide u Zemun polju.

"Namera Vlade Srbije je da se problemi ratnih vojnih invalida u celosti reše jer je to obaveza prema tim ljudima i njihovim porodicama, a novim zakonom, koji je u pripremi, biće omogućeno da se njihov položaj uredi i postane bolji", izjavio je predsednik Demokratske stranke Srbije.

On kaže da je obaveza države da zbrine više od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2.000 ratnih vojnih invalida i članova njihovih porodica, i da je zato, pored predviđenih 200 stanova, Nacionalnim investicionim planom predviđeno još toliko.

Prema rečima predsednika Nove Srbije Velimira Ilića, invalidi će uvek morati da imaju prednost u stambenom zbrinjavanju jer "nijedan invalid ne može da bude podstanar".

U Zemun polju se, donacijom Japana, gradi 50 stanova za ratne vojne invalide, ukupne površine 2.900 kvadratnih metara.

SDPO: Nećemo insistirati na ministarskim mestima

Kopredsednik Srpskog demokratskog pokreta obnove (SDPO) Veroljub Stevanović izjavio je da ta stranka u budućoj vladi Srbije neće insistirati na ministarskim mestima.

Stevanović, čija stranka ima 12 poslaničkih kandidata na listi Nove Srbije, u okviru koalicije sa Demokratskom strankom Srbije, rekao je da je važno da se posle izbora formira vlada sa sposobnim ljudima koja će raditi dobro i zastupati stav da se svi krajevi u Srbiji ravnomerno razvijaju.

On je na konferenciji za novinare u Jagodini kazao da je SDPO do sada podžavao Vladu Srbije i tako pokazao da je i na Balkanu moguće da "neko podržava Vladu, a da zauzvrat ne traži ništa".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.