Izvor: B92, 16.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: O vladi posle izbora

Beograd -- Premijer Vojislav Koštunica u intervjuu za B92 nije hteo da saopšti s kim bi pravio postizbornu koaliciju.

"Neću vam to reći jer sam ne samo rečju, već i delom evropski opredeljen. U normalnom demokratskom svetu o tome se ne govori pre izbora", rekao je Koštunica, lider Demokratske stranke Srbije. "Našu javnost zanima nešto što ne zanima javnost u mnogim drugim zemljama, a tom interesu javnosti pomalo i vi kumujete ili neko spolja", rekao je on za B92. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Zato vam kažem, i zbog tog spolja, koji se debelo meša u naše stvari, i zbog vas, koji imate interes koji je nelegitiman, kako će izgledati koaliciona vlada posle izbora, ja vam kažem da ćemo to videti posle izbora", rekao je Koštunica.

Koštunica je rekao da su saradnja s Haškim tribunalom i ulazak Srbije u Evropsku uniju glavni ciljevi i da je Srbija u tom smislu ispunila suštinske opšte uslove, bolje i od nekih zemalja koje su već ušle u EU.

On je ukazao na dostignuća Vlade i odbacio navode o ulozi tajkuna u privatizaciji srpskih preduzeća tokom njenog mandata, rekavši da nema problem sa zalaganjem za preispitivanje porekla imovine.

Transkript intervjua možete čitati u rubrici Intervjui.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.