Kostreš: Vlada Vojvodine da zauzme stav o prodaji kombinata

Izvor: Kurir, 16.Jan.2013, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Vlada Vojvodine da zauzme stav o prodaji kombinata

LSV neće imati ništa protiv ukoliko je sporazum između Vlade Srbije i kompanije "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o prodaji osam državnih poljoprivrednih kombinata dobar po Vojvodinu, rekao generalni sekretar LSV Bojan Kostreš

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrta Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da će ta stranka tražiti od Vlade Vojvodine da zauzme jedinstven stav po pitanju prodaje poljoprivrednih kombinata kompaniji "Al >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Dahra".

"Poslanička grupa LSV u Skupštini Vojvodine izaći će pred javnost u ponedeljak i tražiti jedinstven stav Vlade Vojvodine, kao što smo tražili po pitanju koncesije za izgradnju autoputa Horgoš-Požega i prilikom prodaje NIS-a", rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, LSV neće imati ništa protiv ukoliko je sporazum između Vlade Srbije i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dobar po Vojvodinu.

"Ukoliko će ugovor o prodaji poljoprivrednih kombinata biti dobar po Vojvodinu, mi samo tražimo da se Pokrajina obešteti, kao što smo tražili nakon prodaje NIS-a, jer smatramo da je Vojvodina zbog NIS-a izgubila dve milijarde evra", kazao je on.

Država Srbija i kompanija "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapski Emirata (UAE), trebalo bi da, po predugovoru o ulaganju u osam državnih poljoprivrednih kombinata, konačne ugovore zaključe do 31. marta ove godine. Predugovorom, čiji je tekst objavilo Ministarstvo finansija i privrede Srbije, predviđeno je osnivanje nove, zajedničke kompanije, u kojoj će 80 odsto biti vlasništvo "Al Dahre", a ostatak će zajednički pripadati Republici Srbiji i Gradu Beogradu.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.