Kostreš: Od kako Vojvodinu vode iz Beograda...

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Od kako Vojvodinu vode iz Beograda...

Novi Sad -- Vojvodina propada od kada njome vladaju stranke iz Beograda, izjavio je zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš .

„Od kako u Vojvodini vladaju beogradske stranke, od 1990. godine do sada, Vojvodina propada, jer sve što se ostvari ovde negde odlazi, a pokrajinska vlast na to ne može da utiče i to je ono što frustrira nas u Vojvodini", rekao je Kostreš za Radioteleviziju Vojvodine.

Upitan s kim bi LSV mogao da sarađuje u Vojvodini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon izbora, Kostreš je odgovorio da je za tu stranku bitno sprovođenje njenog programa, koji se bazira na promeni ustavnog položaja Vojvodine, očuvanju građanskog društva i borbi protiv ekstremne desnice, jačanju poljoprivrede i infrastrukture i obezbeđivanju šansi za mlade i brige o starima.

Prema njegovim rečima, priče o postizbornoj saradnji LSV-a sa Srpskom naprednom strankom (SNS) plasiraju se jer je poznato da su "ligaši oni koji najmanje vole SNS".

Kostreš je dodao da je moguća i saradnja sa SNS-om ukoliko je moguće da naprednjaci prihvate vraćanje zakonodavne, izvršne i sudske vlasti Vojvodini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.