Kostreš: Antić da dođe u Vojvodinu i vidi štete koje proizvodi NIS

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostreš: Antić da dođe u Vojvodinu i vidi štete koje proizvodi NIS

Bojan Kostreš, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine, pozvao je danas ministra energetike Srbije Aleksandra Antića da poseti pojedina mesta u Vojvodini i da se uveri u štetne posledice koje je proizvela Naftna industrija Srbije (NIS).

"Ministar Antić bi svoju ministarsku funkciju mogao obavljati i tako što će posetiti Mokrin i uveriti se u stanje puteva, Turiju da se uveri kuda odlazi naftna isplaka, ili Ruski Krstur i informiše se o šteti nastaloj na njivama >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zbog seizmičkih ispitivanja", naveo je Kostreš u saopštenju.

On je pozvao Antića da "prekine ćutanje" u vezi sa Energetskim sporazumom sa Ruskom Federacijom i prodajom NIS-a.

"Cela naša javnost zna da je NIS prodat za svega 400 miliona evra, te da je propala izgradnja Južnog toka gasovoda iz Rusije. Srbija je posle potpisivanja ovog sporazuma, definitivno, postala gubitnička strana, a da stvar bude još gora, Gaspromnjeft, kao većinski vlasnih NIS-a ne plaća rudnu rentu od sedam odsto, kako je regulisano zakonom o rudarstvu, već svega tri odsto", naveo je Kostreš.

Prema njegovim rečima, nizak iznos rudne rente za posledicu ima nedovoljno kvalitetno održavanje infrastrukture, davastaciju privatnih i javnih objekata, kao i brojne ekološke incidente.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kostreš: Ministar Antić da dođe u Vojvodinu i vidi koju štetu pravi NIS

Izvor: Blic, 13.Maj.2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozvao je danas ministra energetike Aleksandra Antića da poseti pojedina mesta u Vojvodini, i da se uveri u štetne posledice koje je proizvela Naftna industrija Srbije (NIS)...- Ministar Antić bi svoju ministarsku funkciju mogao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.