Kostić: SANU za demokratski dijalog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2017, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: SANU za demokratski dijalog

U Srpskoj akademiji nauka i umetnosti postoje ljudi koji imaju dijametralno suprotne stavove i nismo u prilici da napravimo platformu u ime cele institucije, kazao je danas Vladimir Kostić predsednik SANU u ovoj instituciji povodom poziva predsednika Aleksandra Vučića na unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji.

Kostić je napomenuo da se u javnosti pojavljuju nekorektne informacije.

"Hajde da jednom raščistimo sve. Mi jednostavno kao članovi SANU možemo da ponudimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čitav sinopsis različitih mišljenja. Jednako mišljenje u Akademiji ne postoji, verovali vi u to ili ne. Neki od članova Akademije su i iskazali svoje mišljenje" kazao je Kostić.

Akademik naglašava da je Akademija za ozbiljan demokratski dijalog.

"Apsolutni preduslov za to je nulta tolerancija za različito mišljenje. Podrazumeva se da dva različita mišljenja članova Akademije ne znači povod za napad na ovu značajnu instituciju" kazao je Kostić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predsednik SANU: Nema istog stava o KiM, nismo stranka

Izvor: Večernje novosti, 12.Sep.2017, 08:40

Predsednik SANU Vladimir Kostić o dijalogu o KiM: Ukoliko se bilo čije različito mišljenje bude koristilo za napade i podelu na patriote i izdajice - razgovor nema smisla PREDSEDNIK Srpske akademije nauka i umetnosti akademik Vladimir Kostić smatra da SANU ne može da ima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.