Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Sep.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kostić: SANU nisu zvali u vezi Deklaracije o opstanku srpske nacije

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je danas da ta institucija nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije koja bi po najavama rukovodstava Srbije i Republike Srpske, trebala da bude predstavljena u novembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je ranije da je formiran tim koji će raditi na pisanju deklaracije čiji će cilj biti promovisanje i zaštita prava vezanih za očuvanje identiteta srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naroda.

Kostić je na konferenciji za novinare u sedištu SANU kazao da unutar Akademije nije bilo razgovora o posebnom stavu prema toj deklaraciji.

Govoreći o stavu SANU prema inicijativi predsednika Srbije o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, Kostić je kazao da se Akademija neće izjašnjavati dok ne dobije zvaničan poziv da učestvuje u tim razgovorima.

"Mi ne možemo praviti platformu poput neke partije ali možemo dati ekspertsko mišljenje svojih članova. Mi želimo ozbiljan politički dijalog bez podela na patriote i izdajnike. Ako naučimo da saslušamo jedni druge, onda je i neki rezultat tih razgovora moguć", kazao je predsednik SANU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kostić: SANU nisu zvali u vezi Deklaracije o opstanku srpske nacije, kod nas ne postoji jedno mišljenje

Izvor: Blic, 11.Sep.2017

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je danas da ta institucija nije dobila poziv da učestvuje u pisanju Deklaracije o opstanku srpske nacije koja bi po najavama rukovodstava Srbije i Republike Srpske, trebalo da bude predstavljena u novembru...Predsednik Srbije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.