Kostadinova nova direktorka UNICEF-a u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2020, 15:50

Kostadinova nova direktorka UNICEF-a u Srbiji

Na dužnost direktorke UNICEF-a u Srbiji stupila je Dejana Kostadinova koja je do preuzimanja nove dužnosti bila stalna predstavnica Bugarske pri UN u Ženevi, saopštio je danas UNICEF.

Kostadinova ima dugogodišnje iskustvo u oblasti prava deteta i kao stručnjak i kao političar. Bila je potpredsednica Vlade i ministarka za rad i socijalnu politiku u prelaznoj bugarskoj vladi, kao i šef Kabineta predsednika Bugarske i savetnik predsednika Vlade.

"Njena glavna dostignuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uvek su bila usmerena na unapređenje agende o dečijim pravima", navodi se u saoštenju.

Kostadinova je bila generalni direktorke Direkcije za praćenje prava deteta. Pratila je Odeljenje za zaštitu dece, specijalizovanih institucija, škola, bolnica i NVO.

Kostadinova ima master iz pravnih nauka, a karijeru je započela kao advokat specijalizovan za ljudska prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Unicef u Srbiji saopštio: Nova direktorka stupila na dužnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2020

Dejana Kostadinova bila je stalna predstavnica Bugarske pri UN..Na dužnost direktorke UNICEF-a u Srbiji stupila je Dejana Kostadinova koja je do preuzimanja nove dužnosti bila stalna predstavnica Bugarske pri UN u Ženevi, saopštio je danas UNICEF...Kostadinova ima dugogodišnje iskustvo u oblasti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.