Izvor: Southeast European Times, 30.Mar.2011, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski sud zaključio da je prilikom izbora Pacolija prekršen ustav

29/03/2011

PRIŠTINA, Kosovo -- Ustavni sud je u ponedeljak (28. marta) zaključio da je parlamentarnim procedurama koje su korišćene za izbor Bedžeta Pacolija za predsednika prekršen ustav. „Bedžet Pacoli je izabran neustavnom procedurom“, rekao je sud, glasajući 7-2 u korist žalbe koju su podnele dve opozicione stranke. Potpuna presuda očekuje se kasnije ove nedelje. Prema ustavu, parlament može da izabere predsednika uz prisustvo dve trećine poslanika, a treba da postoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << najmanje dva kandidata za tu funkciju. U Pacolijevom slučaju nijedan od tih uslova nije bio ispunjen: sve opozicione stranke bojkotovale su sednicu, a Pacoli je bio jedini kandidat, koji je predstavljao savez Demokratske partije Kosova i Nove kosovske alijanse. (Zeri, Koha ditore, Kosova sot, Ekspres – 29.3.2011; Kohavižn, Klan Kosova – 28.3.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

USTAVNI SUD KOSOVA: NEUSTAVAN IZBOR PACOLIJA

Izvor: Kurir, 30.Mar.2011

PRIŠTINA - Ustavni sud Kosova ocenio je u ponedeljak da je izborom predsednika Kosova Bedžeta Pacolija u Skupštini Kosova prekršen Ustav, odnosno član 86 Ustava koji određuje proceduru izbora, što pojedini prištinski analitičari ocenjuju kao novu institucionalnu krizu...U članu 86 piše da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.