Izvor: Southeast European Times, 01.Avg.2008, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski premijer Tači upozorava UNMIK u pogledu razgovora sa Srbijom

31/07/2008

PRIŠTINA, Kosovo -- UNMIK može da razgovara sa Beogradom samo o tehničkim i praktičnim pitanjima, ali ne o bilo čemu vezanom za nezavisnost i suverenitet Kosova, rekao je u sredu (30. jula) premijer Hašim Tači, posle sastanka sa šefom UNMIK-a Lambertom Zanijerom. "Želim da pojasnim da ovo nisu dijalog ili pregovori, nego sastanci u okviru mandata i ovlašćenja gospodina Zanijera", rekao je Tači. Zanijer je rekao da će slediti instrukcije generalnog sekretara UN Ban >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Ki-Muna. On je istakao da je njegov pristup praktičan i usmeren na rešavanje problema.

U međuvremenu, srpski ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović želi da srpski policajci u Kosovskoj policijskoj službi rade pod komandom UNMIK policije. Bogdanović je insistirao na tome u sredu, tokom sastanka sa Zanijerom u Prištini. Oni su takođe razmotrili policijska i pravosudna pitanja u oblastima na Kosovu u kojima Srbi čine većinu. (Koha ditore, Lajm, Zeri - 31/07/08; RTK, Kohavižn - 30/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.